Aktualności
BEMS 2022
BEMS 2022
Pułtusk, 20-23 września 2022
POLSKIE TOWARZYSTWO INŻYNIERII I TECHNIKI PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO „SPOMASZ”
KATEDRA INŻYNIERII I MASZYN SPOŻYWCZYCH
KATEDRA BIOLOGICZNYCH PODSTAW TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I PASZ.
ZAPRASZAJĄ DO WZIĘCIA UDZIAŁU W
XX Konferencji Naukowo-Technicznej
Budowa i Eksploatacja Maszyn Przemysłu Spożywczego
„BEMS 2022”
Konferencja odbędzie się w dniach 20 – 23 września 2022 r. w Domu Polonii,
Hotel Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11, 06-100 Pułtusk.
Tematyka konferencji obejmuje naukowe i praktyczne problemy związane z budową, eksploatacją maszyn i urządzeń dla przemysłu rolno-spożywczego oraz projektowaniem instalacji procesowych.
Przewidziano następujące sekcje tematyczne:
- Operacje jednostkowe i technologie w przetwórstwie spożywczym i rolnictwie.
- Maszyny i urządzenia przemysłu rolno-spożywczego – budowa i eksploatacja.
- Automatyzacja w przetwórstwie żywności.
- Jakość i bezpieczeństwo w przemyśle rolno-spożywczym.
- Problemy gospodarki energią i odpadami w przetwórstwie rolno-spożywczym.
- Fizyczne i chemiczne właściwości żywności oraz jej jakość.
- Transport w przemyśle rolno-spożywczym.
- Nauka w służbie przemysłu.
Sekretarz Komitetu Organizacyjnego
Dr hab. inż. Jacek Mazur prof. UP
tel. 81 5319607
email: jacek.mazur@up.lublin.pl
Przewodniczący Komitetu organizacyjnego
Prof. dr hab. Dariusz Andrejko
Prof. dr hab. Kazimierz Zawiślak
Prof. dr hab. Paweł Sobczak
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Prezentacja zgłoszonych prac odbędzie się w formie referatu (15 min.), doniesienia (5 min.) lub prezentacji firmy (15 min.). Pełne teksty prac można będzie opublikować w czasopismach naukowych: Agricultural Engineering lub Sustainability, w którym został utworzony specjalny zeszyt tj.:
- Emerging Trends and Sustainable Production in Agricultural Engineering - https://www.mdpi.com/journal/sustainability/special_issues/Emerging_Trends-Sustainable_Production
Terminy:
15 maj 2022 r. – nadesłanie kart zgłoszeń z tytułami referatów (Zgłoszenie BEMS 2022.doc) prosimy przesyłać pocztą elektroniczną lub listownie;
31 maj 2022 r. – wnoszenie opłat (istnieje możliwość wniesienia opłaty w roku 2021), nadesłanie streszczeń prac (wymagania dostępne w pliku: Streszczenie-WZOR BEMS_2022.doc):
Opłata:
Opłata za uczestnictwo w konferencji jednej osoby wynosi (w zależności od opcji):
- 1450 zł (1400 zł dla członków PTIiTPS SPOMASZ) i obejmuje: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie, materiały konferencyjne i imprezy towarzyszące;
- 1000 zł prezentacja firmy + opłata konferencyjna
Opłata nie obejmuje kosztu druku pełnego artykułu w wybranym czasopiśmie.
Opłatę za uczestnictwo w konferencji prosimy wnosić na konto:
Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego „SPOMASZ”
ul. Głęboka 28, 20-612 Lublin
PEKAO SA O/Lublin
29124054971111000050065671
z dopiskiem: BEMS 2022 + imię i nazwisko uczestnika
NIP 113 0282 925
Streszczenia i korespondencję prosimy przesyłać na adres:
jacek.mazur@up.lublin.pl tel. 81 5319607
Komitet Organizacyjny:
Prof. dr hab. Dariusz Andrejko
Prof. dr hab. Kazimierz Zawiślak
Prof dr hab. Paweł Sobczak
Prof. Dr hab. Marian Panasiewicz
Dr hab. Jacek Mazur prof. UP – sekretarz konferencji
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka prof. Uczelni
Dr hab. Renata Różyło prof. UP
Dr Marta Krajewska
Dr Andrzej Masłowski
Komitet Naukowy:
Prof. dr hab. inż. Józef Grochowicz, dr h.c. – UP Lublin - przewodniczący
Prof. dr hab. inż. Dariusz Andrejko – UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Marek Cierach - Politechnika Bydgoska
Prof. dr hab. inż. Dariusz Choszcz – UWM Olsztyn
Prof. dr hab. inż. Jarosław Diakun – Politechnika Koszalińska
Prof. dr hab. inż. Andrzej Dowgiałło – Morski Instytut Rybacki – PIB w Gdyni
Prof. dr hab. inż. Dariusz Dziki – UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Urszula Gawlik-Dziki– UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Maciej Kuboń - URK Kraków
Prof. dr hab. inż. Adam Lipiński – UWM Olsztyn
Prof. dr hab. inż. Rafał Nadulski – UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Marian Panasiewicz – UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Paweł Sobczak – UP Lublin
Prof. dr hab. inż. Mateusz Stasiak– Pan Lublin
Prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert - SGGW Warszawa
Prof. dr hab. inż. Kazimierz Zawiślak – UP Lublin
Dr hab. inż. Adam Anders prof. UWM – UWM Olsztyn
Dr hab. inż. Krzysztof Bieńczak prof. PP – Politechnika Poznańska
Dr hab. inż. Fabian Dajnowiec prof. UWM – UWM Olsztyn
Dr hab. inż. Adam Ekielski prof. SGGW – SGGW Warszawa
Dr hab. inż. Ewa Gondek prof. SGGW – SGGW Warszawa
Dr hab. inż. Dariusz Góral prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Tomasz Guz – UP Lublin
Dr hab. inż. Zdzisław Kaliniewicz prof. UWM – UWM Olsztyn
Dr hab. inż. Anna Kamińska-Dwórznicka prof. SGGW - SGGW Warszawa
Dr hab. Piotr Kiczorowski – UP Lublin
Dr hab. inż. Zbigniew Kobus prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Andrzej Kuranc prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Katarzyna Kozłowicz prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Andrzej Krzykowski prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Ryszard Kulig prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Piotr Markowski prof. UWM – UWM Olsztyn
Dr hab. inż. Andrzej Mazur prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Jacek Mazur prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Iwona Michalska Pożoga prof. PK - Politechnika Koszalińska
Dr hab. inż. Sławomir Obidziński prof. PB – Politechnika Białostocka
Dr hab. inż. Joanna Piepiórka-Stepuk prof. PK – Politechnika Koszalińska
Dr hab. inż. Renata Różyło prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Stanisław Rudy prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Leszek Rydzak prof. UP – UP Lublin
Dr hab. inż. Tomasz Rydzkowski prof. PK – Politechnika Koszalińska
Dr hab. inż. Katarzyna Samborska prof. SGGW – SGGW Warszawa
Dr hab. inż. Agnieszka Starek-Wójcicka prof. UP – UP Lublin
Dr hab. Monika Stoma – UP Lublin
Dr hab. Marek Szmigielski – UP Lublin
Dr hab. inż. Katarzyna Wojtkowiak prof. UWM – UWM Olsztyn
Dr hab. inż. Wioletta Żukiewicz-Sobczak prof. AK – Akademia Kaliska
Program ramowy
wtorek, 20 września 2022
15.00 - 18.00 - Rejestracja i zakwaterowanie uczestników
18.00 – 18.00 - Zebranie sprawozdawcze Towarzystwa PTIiTPS „SPOMASZ
19.00 - Kolacja
środa, 21 września 2022
7.30 – 8.15 - Śniadanie
8.15 – 8.30 - Otwarcie Konferencji i Słowa wstępne
8.30 – 9.30 - Referaty plenarne
9.30 - 11.00 - Sesja referatowa
11.00 - 11.15 - Przerwa kawowa
11.15 - 12.45 - Sesja referatowa
13.00 - 14.00 - Obiad
14.00 - 15.00 - Referaty plenarne
15.00 - 16.30 - Sesja referatowa
16.30 - 16.45 - Przerwa kawowa
16.45 - 17.25 - Sesja doniesień
17.25 - 18.15 - Sesja doniesień
19.00 - Uroczysta kolacja
czwartek, 22 września 2022
8.00 – 9.00 - Śniadanie
9.00 –17.00 - Wyjazd studyjny
19.00– Kolacja
piątek, 23 września 2022
8.00 – 9.00 - Śniadanie
9.00 - 10.45 - Sesja referatowa
10.45 - 11.30 - Sesja doniesień
11.30 - Podsumowanie i zakończenie konferencji
Komunikat 1 Konferencji BEMS 2022
Zgłoszenie na Konferencję BEMS 2022
Wzór streszczenia na Konferencję BEMS 2022
Komunikat 2 Konferencji BEMS 2022