Aktualności
BEMS 2024
XXI Konferencji Naukowo-Technicznej
Budowa i Eksploatacja Maszyn Spożywczych
POLSKIE TOWARZYSTWO INŻYNIERII I TECHNIKI PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO „SPOMASZ”
KATEDRA INŻYNIERII I MASZYN SPOŻYWCZYCH
KATEDRA BIOLOGICZNYCH PODSTAW TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI I PASZ”
ZAPRASZAJĄ DO WZIĘCIA UDZIAŁU W
XXI Konferencji Naukowo-Technicznej
Budowa i Eksploatacja Maszyn Spożywczych
„BEMS 2024”
Tematyka konferencji obejmuje naukowe i praktyczne problemy związane z budową, eksploatacją maszyn i urządzeń dla przemysłu rolno-spożywczego oraz projektowaniem instalacji procesowych.
Przewidziano następujące sekcje tematyczne:
- 1Operacje jednostkowe i technologie w przetwórstwie spożywczym i rolnictwie.
- Maszyny i urządzenia przemysłu rolno-spożywczego – budowa i eksploatacja.
- Automatyzacja w przetwórstwie żywności.
- Jakość i bezpieczeństwo w przemyśle rolno-spożywczym.
- Problemy gospodarki energią i odpadami w przetwórstwie rolno-spożywczym.
- Fizyczne i chemiczne właściwości żywności oraz jej jakość..
- Transport w przemyśle rolno-spożywczym.
- Nauka w służbie przemysłu.
Sekretarz Komitetu Organizacyjnego
Dr hab. inż. Tomasz Guz
tel. 81 5319774
email: tomek.guz@up.lublin.pl
Przewodniczący Komitetu organizacyjnego
Prof. dr hab. Dariusz Andrejko
Prof. dr hab. Paweł Sobczak
Prof. dr hab. Kazimierz Zawiślak
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Prezentacja zgłoszonych prac odbędzie się w formie referatu (15 min.), doniesienia (5 min.) lub prezentacji firmy (15 min.). Pełne teksty prac można będzie opublikować w czasopismach naukowych: Agricultural Engineering lub Sustainability.
Terminy:
15 marzec 2024 r. – nadesłanie kart zgłoszeń z tytułami referatów (Zgłoszenie BEMS 2024_Imię Nazwisko.doc) prosimy przesyłać pocztą elektroniczną lub listownie;
31 marzec 2024 r. – wnoszenie opłat (istnieje możliwość wniesienia opłaty w roku 2023), nadesłanie streszczeń prac (wymagania dostępne w pliku: Streszczenie-WZOR BEMS_2024.doc):
Opłata:
Opłata za uczestnictwo w konferencji jednej osoby wynosi (w zależności od opcji):
*1880 zł i obejmuje: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie, materiały konferencyjne i imprezy towarzyszące;
*1000 zł prezentacja firmy + opłata konferencyjna
Opłata nie obejmuje kosztu druku pełnego artykułu w wybranym czasopiśmie.
Opłatę za uczestnictwo w konferencji prosimy wnosić na konto Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego „SPOMASZ”
ul. Głęboka 28, 20-612 Lublin
PEKAO SA O/Lublin
Nr rachunku: 29 1240 5497 1111 0000 5006 5671
z dopiskiem: Konferencja BEMS 2024 + Imię i Nazwisko uczestnika
Korespondencję oraz zgłoszenia prosimy przesyłać na adres:
email: tomek.guz@up.lublin.pl tel. 81 5319774
Streszczenia prosimy przesyłać na adres
email: grzegorz.lysiak@up.lublin.pl: tel. 81 5319677 p>
Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych, ul. Głęboka 28, 20-612 Lublin p>
Komitet Organizacyjny:
Prof. dr hab. Dariusz Andrejko
Prof dr hab. Paweł Sobczak
Prof. dr hab. Kazimierz Zawiślak
Dr hab. Tomasz Guz – sekretarz konferencji
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka prof. uczelni
Dr hab. Jacek Mazur prof. uczelni
Dr hab. Agnieszka Starek-Wójcicka prof. uczelni
Dr hab. Ryszard Kulig prof. uczelni
Dr hab. Renata Różyło prof. uczelni
Dr inż. Monika Wójcik
Mgr Patrycja Łusiak
Komitet Naukowy zostanie podany w komunikacie nr 2.
Program ramowy
wtorek, 17 września 2024
15.00 - 18.00 - Rejestracja
17.00 Walne zebranie sprawozdawczo-wyborcze PTIi TPS „SPOMASZ”
19.00 - Kolacja grillowa
środa, 18 września 2024
8.00 – 9.00 - Śniadanie
9.00 – 9.15 - Uroczyste otwarcie Konferencji
10.45 - 18.00 - Prezentacja referatów w sekcjach tematycznych
19.00 - Uroczysta kolacja
czwartek, 19 września 2024
7.00 – 7.45 - Śniadanie
7.45 –18.00 - Wyjazd studyjny
19.00 - Kolacja
piątek, 20 września 2024
8.00 – 9.00 - Śniadanie
9.00 - 10.45 - Prezentacja referatów w sekcjach tematycznych
10.45 Podsumowanie i zakończenie obrad
Zgłoszenie na Konferencję 2024
Wzór streszczenia na Konferencję 2024