Aktualności
BEMS 2018
W dniach 4-7 Września 2018 r odbyła się w XVIII Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna BEMS 2018. Szczegółowe informacje na temat konferencji są dostępne na stronie internetowych głównego organizatora: http://www.kpiups.wm.tu.koszalin.pl
TEMATYKA KONFERENCJI
Tematyka konferencji obejmuje naukowe i praktyczne problemy związane z: budową, eksploatacją maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego, projektowaniem linii procesowych, zagadnieniami inżynierii żywności, towaroznawstwem oraz badaniami właściwości surowców i produktów rolno-spożywczych.
Sekcje tematyczne:
1. Operacje jednostkowe i technologie przetwórstwa rolno-spożywczego.
2. Maszyny i urządzenia przemysłu rolno-spożywczego – budowa i eksploatacja.
3. Automatyzacja i komputeryzacja w przemyśle rolno-spożywczym.
4. Jakość i bezpieczeństwo surowców i produktów rolno-spożywczych.
5. Towaroznawstwo produktów spożywczych
6. Problemy gospodarki energią i odpadami w przetwórstwie rolno-spożywczym.
7. Fizyczne i chemiczne właściwości surowców i produktów rolno-spożywczych.
8. Transport w przemyśle rolno-spożywczym.
MIEJSCE KONFERENCJI
Konferencja odbyła się w dniach 4 – 7 września 2018 roku w Ustroniu Morski, w ośrodku wypoczynkowym Alka (www.alka-ustronie.pl). Ośrodek znajduje się ok. 150 metrów od morza.